Прием на пациенти в условия на COVID-19

ВАЖНО

“Пета МБАЛ – София” ЕАД ще приема само пациенти за диализно лечение.

Регионалната здравна инспекция издаде заповед за преустановяване приема на пациенти в столичната “Пета МБАЛ- София” ЕАД, заради потвърдени случаи на COVID-19 в лечебното заведение. В цялата база отново ще бъде извършена основна дезинфекция.

Отделение по Вътрешни болести, отделение по “Пулмология и фтизиатрия”, Спешният кабинет и отделение по “Анестезиология и интензивно лечение” в лечебното заведение са поставени под карантина веднага, след установяване на случаи на пациенти с коронавирус.

Според заповедта на СРЗИ, медицинският персонал на клиники и отделения, които не са под карантина, се поставят под домашна карантина за следващите 14 дни. Те ще се връщат на работа след два отрицателни резултата от проведено изследване за наличие на COVID-19.

След два отрицателни резултата от изследване за коронавирус, медиците от карантинираните отделения също ще се поставят под домашна изолация за 14 дни.

Всички пациенти на болницата, настанени в отделения извън карантинираните, ще бъдат изписани след приключване на лечението им. Болните от отделения и клиники, които вече са под карантина, ще бъдат изписвани, след приключване на лечението и получаване на отрицателен резултат от изследване за коронавирус.

Отделението по Хемодиализа на пациенти с бъбречни заболявания продължава да функционира с наличния персонал, при стриктно спазване на изолационните и противоепидемични мерки.
Всички взети мерки са в съответствие на изискванията на СРЗИ.